Hafıza kartı /USB flash bellek veri kurtarma günlük hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. En çok kullandığımız bu küçük dosyalama aygıtları, bizim için hayati önem taşıyor. Eski dönemlerde, dosyalayarak ya da özel kutular içinde sakladığımız hatıralarımız şimdi genellikle flash belleklerimizde ya da küçücük çipli hafıza kartlarımızda saklanıyor.
Hayat tarzımız, teknoloji değiştikçe farklı bir yöne doğru evrildi. Artık günlük yaşamımızda ve özel günlerimizde olan biten her şeyi bir şekilde dijital veriler olarak kaydedip elektronik cihazlarımız aracılığıyla saklıyoruz. Hatta gündelik işlemlerimiz, ürettiğimiz çalışmalar belki milyonlarca lira değerindeki işlerimiz bile artık bu teknolojik aygıtlarda depolanıyor. Sanal ortamlarda oluşturduğumuz bu yeni veri dünyası, bizi dosyalarımızı ve içeriklerimizi güvenle saklayabileceğimiz ortamlar aramaya sevk ediyor.
Eski sistemlerde fotoğraflar için albümler ve film makaraları, videolar için kocaman VHS kasetler ve sonrasında geliştirilen video cdler, bilgisayar disketleri derken; şimdi mikroçiplere ve büyük miktarlarda içerik saklayabilen flash belleklere kadar dönüştü ve gelişti. Hal böyle olunca bu verilerin korunması da oldukça önemli bir hale geldi. Hayatı bu kadar kolaylaştıran teknoloji ürünleri, ufak ya da büyük hatalar sonucu bu verilerin bozulmasına ya da tamamen yok olmasına neden oluyor. Bu noktada devreye veri kurtarma konusu giriyor.
Flash Bellek Nedir?
Kaynak gücü kesildiğinde dahi üzerinde verileri kayıtlı tutabilen ve yeniden programlanabilen, silinerek içerisinde yeni verilere yer açma imkânı tanıyan taşınabilir bir bellek türüdür. Genellikle USB bellek aygıtları üzerinde kullanılan flash bellekler, EEPROM adı verilen bellek türünün büyük boyutlarda verilerin saklanmasını ve silinebilmesini sağlamaktadır. Teknolojik gelişmelerle ilerleme kaydeden ve hızlanan flash bellek teknolojisi, USB 1, USB 2 ve USB 3 şeklinde sıralanır. Flash bellekler, 2, 4, 8, 16, 32 ... 512 GB gibi alan büyüklüklerine sahip olabilmektedir. 1 TB ve üzeri veriler genellikle harici hard disk adı verilen USB bellekler üzerinde taşınır.
Hafıza Kartı Nedir?
Akıllı cep telefonları, fotoğraf makineleri, tabletler, ses kayıt cihazları, kameralar ve daha birçok elektronik cihaz üzerinde kullanılabilen hafıza kartları, belirli miktarlarda veri kaydetmeye ve taşımaya yarayan ürünlerdir. Hafıza kartları kullanıldıkları elektronik cihazla beraber bilgisayarda düzenleme imkânı da vermekte, silinip tekrar programlanabilmektedir. Hafıza kartları, genellikle elektronik cihazların kayıt almak için kullandıkları bir destek ürünü olarak bilinir. Bu kompakt cihazlar, cep telefonları için de extra bellek imkânı sunmaktadır. Kullanım alanlarına göre farklılık gösteren hafıza kartlarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:
- CF Kompakt Hafıza Kartı: Dijital ajanda, fotoğraf makineleri gibi alanlarda kullanılabilir. 2 ile 16 GB arasında değişkenlik gösterir. Okuma – yazma hızı, 4 – 40 Mbs arasında değişir.
- SM Smart Media Card: 2 MB ve 256 MB arasında değişen hafızasıyla ve maksimum 2 Mbs hızıyla artık pek kullanılmayan bir bellek türüdür.
- MMC Multi Media Card: Cep telefonları ve fotoğraf makinelerinde kullanılabilen bu hafıza kartları Sandisk tarafından geliştirilmiştir. 2 MB ile 4 GB arasında değişen hafıza alanlarına sahiptirler.
- Memory Stick Card: Günümüzde en çok kullanılan hafıza kartlarından biri olan bu Micro SD çeşitleri cep telefonlarında ve birçok farklı cihazda yaygın olarak kullanılmaktadır. Aygıt, 8 ile 32 GB arasında değişen hafızalara sahip olabilmektedir.
- SD Security Digital: Günümüzde en çok kayıt cihazları ve fotoğraf makinelerinde yaygın olarak kullanılan bu kartlar, hem transfer hızı hem de hafıza büyüklükleri ile tercih edilen özelliklere sahiptir.
- Wi-Fi SD Card: Adından da anlaşılabileceği üzere kart üzerinden Wi-Fi bağlantısıyla aktarım yapma olanağı sunan bu kartlar 16 ve 32 GB hafıza alanlarına sahiptir.
Hafıza Kartı ve Flash Belleklerde Veri Kaybı Nasıl Gerçekleşir?
Hafıza kartı ve flash belleklerde veri kurtarma en fazla ihtiyaç duyulan uygulamalardır. Günlük hayatta ödevler, kişisel ya da profesyonel fotoğraf çekimleri, iş ve proje sunumları, etkinliklerde kullanılan müzik ve video gibi içeriklerin taşınması için en çok kullanılan bu aygıtların birçok sebepten arızalanması mümkün olabiliyor. Her zaman elimizin altında bulunan bu araçların günlük hayatın dinamiklerine bağlı olarak birçok arızalanma nedeni vardır. Bu nedenlerin bilinmesi, özellikle problemin çözümü ve veri kurtarma noktasında büyük öneme sahiptir. Özellikle belirtmek gerekir ki; USB ve flash belleklerde veri kaybı, farklı nedenlerden kaynaklanabilmektedir. Dolayısıyla iki aygıtı ayrı ayrı değerlendirmek gerekir.
Flash Bellek ve Hafıza Kartlarında Veri Kaybına Neden Olan Sebepler
Hafıza kartlarında ve flash belleklerde kullanım alanlarına göre çeşitli sorunlara rastlamak mümkündür. Genellikle fotoğraf makinesi, cep telefonu, tablet, kayıt cihazı, bilgisayar gibi cihazlarda kullanılan hafıza kartları ve flash belleklerin bu cihazlar üzerindeki problemlerden kaynaklanan hatalardan etkilenmesi mümkündür. Örneğin, tablet ve cep telefonlarında hatta bilgisayarda aktarma yaparken internet bağlantısından ya da hafıza kartı ya da flash belleklerden kaynaklanan virüs saldırıları ve kartların düşme, ıslanma gibi sebeplerle cihaz bozulabilir. Flash bellek ve hafıza kartlarında ortaya çıkabilecek veri kaybının sebeplerini şöyle sıralayabiliriz:
- Hafıza kartları, fotoğraf makinelerinde sağlanan silme düzeltme işlemlerinde hata verebilir ve verileri riske sokabilir.
- Hafıza kartının kullanıldığı cep telefonunda yaşanan bir sorun kartta arızaya neden olabilir ve veriler silinebilir.
- Flash bellek ya da hafıza kartlarında yanlışlıkla ya da bilinçli bir şekilde veriler silinebilir.
- Henüz bitirilmemiş bir işlem varken hafıza kartı, telefondan, fotoğraf makinesinden ya da bilgisayardan çıkarılınca kart/flash bellek içeriği hasar görebilir.
- Bilgisayarda, telefonda ya da fotoğraf makinesinde (bütün cihazlarda olabilir) cihazın biçimlendirme menüsünde yanlışlıkla işlem onaylanabilir ve veriler silinebilir.
- Hafıza kartları ve flash bellekler, düşme ezilme kırılma gibi fiziksel durumlarla da karşılaşabilir. Bu noktada özellikle de çiplerin zarar görmediğinden emin olmak gerekir.
Yaşanabilecek bu gibi sorunlardan kaynaklanan veri kayıplarında MyDISK olarak cihazlarınızdaki sorunları çözerek veri kaybınızı önleyebiliriz. Flash bellek ve hafıza kartlarıyla ilgili sorunların çözümü için özellikle kullanılan teknolojik aletlerin durumu da göz önünde bulundurulmalı ve varsa hatalı bir durumda yetkililerimize eksiksiz bilgi verilmelidir. Ayrıca flash belleklerde ve hafıza kartlarında çözüm bulabilmek için aygıtlar üzerinde dışarıdan bir müdahale uygulanmamış olmalıdır. Bilmeden yapılacak bir müdahale verilerinizin tamamen yok olmasına neden olabilir.
MTS Uzantılı Veri Kurtarma
Hafıza kartı ve flash bellekler söz konusu olduğunda özellikle de MTS uzantılı dosyaların kurtarılması konusunda oldukça büyük bir ihtiyaç söz konusudur. Piyasada video formatı olarak en çok kullanılan bu formatta veri kurtarma işlemleri yapmak da mümkündür.
MTS Nedir?
MTS, özellikle video kameraların kullandığı yüksek çözünürlük olanağı sunan bir video dosya formatıdır. Format AVCHD video dosyalarına uygun olarak çıkış yapmaktadır. Özellikle videoların kaliteli ve düzgün aktarılması ve kullanılabilmesi için tasarlanan bu format, video çözünürlüğünün üst düzeyde ve kaliteli olmasını sağlar. Dolayısıyla, veri kurtarma işlemlerinden sonra bu dosyaların kalitesini koruyup korumayacağı da merak konusu olmaktadır.
Silinen MTS Dosyaları Kurtarılıp Kullanılabilir mi?
MTS uzantılı videoların silinen hafıza kartları içerisinde kurtarılmasından sonra aynı çözünürlüğü ve kaliteyi sunması kullanıcılar için oldukça önemli bir konudur. Bu dosyalar hasar görmüş aygıttan ya da silindikleri ortamlardan kurtarılabilir ve yine aynı format ile kalitede kullanılabilir.
Veri kurtarma işlemi, bütün cihazlar üzerinde üretilen ve hasara uğrayan verileri kapsamaktadır. MyDISK, bütün USB flash bellek ve hafıza kartları üzerinde olduğu gibi, bu aygıtların kullanıldığı kamera, fotoğraf makineleri gibi cihazlar üzerinde de veri kurtarma işlemi gerçekleştirmektedir.
MyDISK, veri kurtarma konusunda son teknoloji yazılımlar aracılığıyla alanında uzman kişilerle hizmet vermektedir. Flash bellek ve hafıza kartlarınızla ilgili yaşayabileceğiniz her türlü veri kaybı konusunda sorun tespiti, veri analizi ve veri kurtarma işlemlerini profesyonel bir çalışma yöntemiyle yerine getiren MyDISK, yüksek çözüm hedefleri sunar.
Kurtarma Hizmeti Verdiklerimiz |
Fotoğraf/Dosya Türleri |
Hafıza Kartı/USB/Flash Bellek |
- Resim Dosya Türleri: JPG, JPG (DCF), JPEG, TIF, 3D fotoğraf (MPO)
- Video Dosya Türleri: AVI MPG, MOV, ASF, MPEG-1, MP4(MPEG-4, M4V, MPEG-4 AVC), AVCHD ve MTS M2TS dosyası, AVCHD 3D dosyası, 3GP, QuickTime
- Ses Dosya Türleri: WAV MP3 AMR
- RAW Dosya Türleri: Nikon NEF, Canon CRW ve CR2, Kodak DCR, Konica Minolta MRW, Fuji RAF, Sigma X3F, Sony SRF, Samsung DNG, Pentax PEF, Olympus ORF, Leica DNG, Panasonic,
- avc1 (H264/AVC, popüler digital kameralar, HD video kameralar, iPhone, diğerleri.)
- mp4v (H264/ISO, birçok kamera)
- MPG2 / xdvc / xd5d / xd5e (MPEG-2 / XDCAM, Sony kameralar)
- jpg (Motion JPEG, Panasonic kameralar)
- icod (Apple Intermediate Codec, Final Cut)
- dvc / dvpp / dvhp (DVCPRO / DVCPRO HD, Panasonic kameralar)
- apch / apcn / apcs / apco / ap4h (ProRes 4444/422/LT/HQ/Proxy, Final Cut)
- Yüksek çözünürlüklü Sony ve Panasonic video kameralar genellikle dahili hard disklerde ve SD hafıza kartlarında saklanan videolar için bir standart olarak AVCHD MTS M2TS video dosyalarını kullanırlar.
|
- PC Card, PCMCIA
- CompactFlash I, CF-I
- CompactFlash II, CF-II
- SmartMedia, SM / SMC
- Memory Stick, MS
- Memory Stick Duo, MSD
- Memory Stick PRO Duo, MSPD
- Memory Stick PRO-HG Duo, MSPDX
- Memory Stick Micro M2, M2
- Memory Stick Micro Ms Micro
- Memory Stick Pro Ms Pro
- Mini Secure Digital Mini Sd
- Miniature Card
- Multimedia Card, MMC
- Reduced Size Multimedia Card, RS-MMC
- MMCmicro Card, MMCmicro
- Panasonic P2 card, P2
- Secure Digital card, SD
- Sony SxS, SxS SBS-16G1B, SBS-32G1A, 2SBS32G1A, SBP-64B, SBS-64G1A, 2SBS64G1A, SBP-128B
- Universal Flash Storage, UFS
- T-flash
- Micro Secure Digital , microSD
- xD-Picture Card, xD
- Intelligent Stick, iStick
- Serial Flash Module, SFM
- µ card, µcard
- NT Card, NT NT+
- XQD card
- USB 1.0, 2.0, 3.0
- Flash
- microSDHC
- microSDXC
- SDHC
- SDXC
|
Kurtarma Hizmeti Verdiğimiz Ürün Markaları |
Hafıza Kartı/USB/Flash Bellek |
Fotoğraf Makinesi |
Kamera |
- Adata
- Autodrive
- Bigboy
- Corsair
- Codegen
- Digital Speed
- Emtec
- Hi-Level
- Hp
- Itwor
- Kingston
- Lexar
- Philips
- Samsung
- Sandisk
- Save Tech
- Silicon Power
- Sony
- Speed Link
- TDK
- Team
- Toshiba
- Transend
- Ttec
- Verbatim
- Frisby
- Greentech
- Hama
|
- Agfa
- ARCA-Swiss
- Agilux
- Alpa
- Asahiflex
- Balda
- Bolex
- Braun
- Bronica
- Burke & James
- Cambo
- Canon
- Casio
- Contax
- Corfield
- Coronet
- Ebony
- Edixa
- Exakta
- FED
- Folmer & Schwing
- Fujifilm
- Fujica
- Gami
- Graflex
- Hasselblad
- Hewlett Packard
- Holga
- Honeywell
- Horseman
- Ilford
- Imaging Solutions Group (ISG)
- Kodak
- Konica
- Leica
- Linhof
- Lomo
- Minolta
- Mamiya
- Minox
- MPP
- Miranda
- Mustek
- Newman & Guardia
- Nikon
- Olympus
- Osaka
- Panasonic
- Lumix
- Pentax
- Petri
- Polaroid
- Praktica
- Reid
- Ricoh
- Rollei
- Samsung
- SatuGO
- Sigma
- Silvestri Camera
- Sinar
- Sony
- Tessina
- Thornton-Pickard
- Topcon
- Vivitar
- Voigtländer
- Wisner
- Wray
- Yashica
- Zeiss (Carl Zeiss)
- Zenit
|
- AR Drone Quadcopter
- Canon 574HD, Canon 60D, 5D, 7D, T1i, EOS 550D, Powershot SX20, S95
- Canon EOS/Rebel series, Canon HF-G30, Canon SX600 HS
- Contour HD Helmet
- Contour+2
- DJI Drohne Vision Plus 2
- Drift HD720
- Flip Ultra HD
- Fuji Film FinePix XP50
- GoPro
- GoPro Hero
- GoPro Hero 3+ Black
- GoPro Hero 4 Silver
- GoPro Hero 5
- HTC EVO 4G
- iPhone, Nokia N82, Nexus One, tüm Android akıllı telefonlar
- JVC HM100,
- Kodak ZX1, ZX3, ZI8, Z7590
- Liquid Image HD320,
- Matrox MX02,
- Nikon Coolpix P300
- Nikon Corporation D5100
- Olympus Tough TG-810
- Oregon ATC9K
- Panasonic HVX200, HXDC1
- Panasonic Lumix GH4
- POV.HD,
- Samsung Galaxy phone
- Samsung HMX200, HMX300, HMXS10, MX20, SMX-F400BP/EDC
- Sanyo E1
- SIV M7
- Sony PMW-150, PMW-F3, PMW-EX1, PMW-320
- Sony HXR-MC2000, HDR-AX2000, HXR-MC1500
- Sony XDCAM, EX1, F900, DSC-HX1
- Toshiba Camileo S30, B10, P100,
- XSplit Broadcaster
- Zoom Q3HD
|
MyDISK Veri Kurtarma Hizmetleri sahip olduğu teknik altyapı ve 26 yıllık güvenilir uzman kadrosu ile hafıza kartlarından, USB stick, bellek, flash kartlardan, dijital kameralardan, dijital fotoğraf makinelerinden, dijital video kameralardan fiziksel durumu ve yazılımsal durumuna göre yanlışlıkla silinen, kaybedilen, formatlanan, kaybolan, açılmayan, bozulmuş formatlanmış ve biçimlendirilmiş, fotoğraf, AVCHD ve MTS, M2TS, video, klip ve her türlü değerli verilerinizi sorunun boyutuna bağlı olarak %100'e varan başarı oranıyla kurtarma garantisi veriyor. Ancak, tarafınızdan yapılacak her türlü müdahale genel başarı oranımızı düşürecektir.
- Detaylı bilgi için lütfen yardım destek hattımız olan 444 83 74 numaralı telefonumuzu arayınız.